Blatnica két keréken

Blatnica két keréken

Leírás

Blatnica vára a Turóci-katlan (Turčianska kotlina) és a Gaderská dolina nevű völgy között található a Nagy-Fátra területén, Turócszentmártontól (Martin) 18 km-re délre. A környéket nem csupán a gyalogos túrázók járhatják végig, de kerékpárra pattanva is áttekerhetünk a csodás vidéken.
Blatnica településről, a falu központjából indul az útvonalunk. Nem számít, ha kerékpár nélkül érkezünk, hiszen a helyszínen kölcsönözhetünk. A házigazdák szívesen igazítják útba a turistákat, tanácsokkal látják el őket a megtekintésre érdemes helyekről. Gyermekekkel is útnak indulhatunk, hiszen csak enyhe szintemelkedés vár ránk. A kerekezés során érdemes olykor meg-megállni és megtekinteni a patakra épülő kicsi vízimalmokat. Kalandos utunk során pihenőket beiktatva hűsölhetünk a csörgedező patak mellett, melyben fürge pisztrángok úszkálnak.
A vadregényes tájat érdemes gyalogosan is bejárni, hiszen a Blatnica patak völgye fölé emelkedő hegycsúcson magasodik a Blatnicai várrom, melyhez gyalogos útvonalat is terveztünk a csavarGOknak. Szállás foglalására lehetőség van a közelben, így tervezzük többnaposra az idelátogatást!

Részletesebb tájékoztatásért látogasson a CsavarGo oldalra.

Remote video URL