2018.június.2.

Vidám családi nap Felső-Csallóközben

A gyermekeket ünnepelték

Nagyszarva apraja-nagyja, fiatalja és időse összegyűlt az alapiskola udvarán, hogy együtt ünnepeljék meg a nemzetközi gyermeknapot.

 

A község önkormányzata, a nagyszarvai oktatási és nevelési intézmények, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének helyi szervezete és a Libertate társszervezésében június 1-jén családi napot tartottak a faluban. Az érdeklődők a Varga Sólymászat közreműködésében ragadozómadár-bemutatót tekinthettek meg, megismerkedve a solymászattal. Sasok, sólymok, ölyvek és baglyok mozgását, röptetése került bemutatásra, sőt a merészebbek meg is simogathatták őket. A szervezők a lovaglás szerelmeseinek is kedveskedtek, hiszen a Big Horn Lovas Klub táltosain lehetett nyargalászni. Míg az alkotni vágyók kézműveskedtek, addig a többiek kedvenc figuráikat rajzoltatták arcukra, az ügyeskezű pedagógusoknak ugyanis szárnyakat kapott a fantáziája és mesehősökké, állatkákká varázsolták a gyermekeket.

 

A rendezvényen sportból és zenéből sem volt hiány. A 18:00 órai sípszóval megkezdődött az apa-fiú focimérkőzés, amit lelkes szurkolók követtek figyelemmel. A koraesti órákban a játék és szórakozás részeként a karcoshangú csallóközi Kovács Koppány is megérkezett Kedvenc dalai című koncertjével. A közönség együtt énekelte többek között az „Ez az otthonunk itt kell élnünk, múltunk és jövőnk, minden hozzá fűz, álma bennünk testet ölt. Így lesz ez örökké” sorokat. Kovács Koppány műsorát vastapssal díjazták a jelenlévők.

 

A programokat a helyi alapiskola tanulóinak munkáiból rendezett jótékonysági vásár is színesítette. A tábortűz melletti családi hangulat meghittebbé tette a rendezvényt. Miközben a gyermekek kedvükre válogattak az egyes foglalatosságok között, addig a felnőttek beszélgettek, szórakoztak. A rendezvény részben batyus jellegű is volt, ugyanis a szülők, nagyszülők palacsintát, lángost, kakaós csigát és egyéb finomságokat is biztosítottak a jelenlévőknek. Természetesen, a gulyás sem hiányozhatott a kínálatból. A rendezvény mindenki számára nyitott volt, amit jól bizonyította, hogy a község lakosainak nagy része együtt szórakozott.