2018.május.27.

Több száz motoros találkozója Csallóközben

Gyermekfoglalkozások

Május utolsó hétvégéjét a kétkerekű motoros járműveknek szentelték Bős városában. A Csallóközi Bikák szervezésében immár hagyományos módon sorra kerülő motoros találkozó összetartja a dunaszerdahelyi és más járásbéli motorosokat egyaránt.  A kétnapos rendezvény ideje alatt a vérpezsdítő zenéhez kedvderítő programok társultak.

 

A Libertate változatos foglalkozások keretén belül gondoskodott a gyermekek szórakoztatásáról. A lurkóknak lehetőségük volt Szent László legendájával megismerkedni, de a mandalafestés varázsának is részesei lehettek. A gyerkőcök alkotási vágyaiknak szárnyat adva színes papírból változatos formákat hajtogattak. A legnépszerűbb gyermekprogramnak a kézfestés bizonyult, ugyanis a lurkók tetovált motorosokat látva, kedvet kaptak ahhoz, hogy kedvenc formájukat magukon viseljék. Az érdeklődők a rendezvény ideje alatt belelapozhattak a Szempont újságba amellett, hogy a termék.sk, szolgáltatás.sk és háztáji.sk hirdetőoldalakról is informálódtak.

 

A szombati programok a Csallóköz településeit érintő felvonulással kezdődtek. A több száz motoros Bősről indulva Nyékvárkonyt, Dunaszerdahelyt, Csallóközkürtöt, Vásárútat, Nyárasdot, Alistált, Bögellőt, Csilizpatast érintve tértek vissza a bősi parkba. A két napig tartó koncertáradat sorát olykor-olykor más műsorszám is megtörte. Ilyen volt úgy a motorhangmérő-, a sörivó- és a vizespóló verseny, mind a sztriptíz show.

 

Az érdeklődők megtekinthették a kétkerekű motorcsodákat amellett, hogy a portékájukat kínáló kereskedőknél elidőztek. A megéhezett fesztiválozók kedvükre válogathattak a finomabbnál finomabb falatok között, ugyanis volt minden, ami szemnek-szájnak ingere.
Május 25-e és 26-a, péntek és szombat a teljes kikapcsolódás és a szórakozás jegyében telt.