2018.június.17.

Repülős élmények a Csallóközben

Sikabonyban találkoztak a repülés szerelmesei

A sikabonyi reptér immár második alkalommal szolgált légi bemutató helyszínéül. A Libertate társszervezésében megtartott II. Csallóközi Légi Majálison úgy a repülés szerelmesei, mind a gyermekek is remekül szórakoztak.

 

A programok motoros ejtőernyős- és sárkányrepülős bemutatóval kezdődtek. Az érdeklődők nagy örömére eközben sorra érkeztek a meghívott vendégek repülőikkel, sárkányrepülőikkel. A gyermekek a légi produkciók megtekintése mellett kedvderítő programokkal tölthették idejüket, ugyanis ugrálóvár és arcfestés várta őket.  Miután Csehországból megérkezett a JAK3-as gép is, kezdetét vette egy légitámadás-bemutató. A jelenlévők délután még a sétarepülés élményét is átélhették.

 

A pilóták és a repülőgépek Csehországból (Hodonín, Brünn) és Szlovákiából (Diószeg, Nyitra) érkeztek, a sárkányrepülők mind Hodonín mellől szálltak Dunaszerdahelyig, hogy a június 16-i légi majálison elkápráztassák a jelenlévőket. A szervezők az akrobatikus légi bemutatókon kívül cukorkaesővel kedveskedtek a legkisebbeknek. A hangulatos délutánt este baráti szórakozás zárta.