2018.július.22.

Összegyűlt Zoborlja apraja-nagyja

Kultúrprogramok sokasága

Július 13. és 15. között immár tizenhatodik alkalommal várták színes kulturális programmal és változatos kísérőprogramokkal az egymáshoz távol eső generációkat, egészen a kicsiktől az idősekig.

 

Az alsóbodoki szabadtéri színpadnál tartott Generációk Találkozása első napján játszóházban, kézműves foglakozásokkal és előadásokon, tehát mindenki az érdeklődésének megfelelően tölthette az időt. A lurkók lelkesen sorakoztak az arcfestés-sarokban, ahol kedvenc figuráikat rajzoltatták az arcukra. Eközben a mozgáskedvelők sportolással, míg az ügyeskezű csemeték kézműveskedéssel múlatták az időt. Ez utóbbi foglalkozásnál még a zoboralji motívumokkal is megismerkedtek az érdeklődők. 

 

A rendezvény másodnapja futballmérkőzés mellett hamisítatlan zenei csemegékkel telt. Főszerepet a rock műfaja kapott, amit a programpont megnevezése - Zoboralji Rockfesztivál – is tükrözött. A fellépők között elsősorban a műfaj felvidéki képviselői kaptak teret.

 

A generációk fesztiváljának utolsó napja a hagyományőrzés jegyében telt: pengett a citera, díszesen ragyogtak a népviseletek és zengett az ének a szabadtéri színpadon. A három nap alatt kicsik és nagyok együtt szórakoztak. Alsóbodok újra a baráti találkozások és a jóhangulatú generációk közötti beszélgetések helyszínévé vált.