2018.május.27.

Negyedszer rendeztek kolbásztöltő- és sörfesztivált Mátyusföldön

Kolbásztöltés

A rendezvény elsődleges célja - a hagyományok ápolásán túl - hogy a Nagymácsédon és a község környékén élő magyarok megismerhessék szomszédjaikat, baráti kapcsolatokat hozhassanak létre és a közösen eltöltött idő alatt kialakuljon bennük egyfajta egységtudat, ami összeköti őket.

 

A 2018. május 19-én, szombaton tartott fesztiválon a kolbász és a sör mellett koktélokkal, fánkokkal és kürtöskaláccsal várták az érdeklődőket. A kolbásztöltő versenybe idén 8 csapat kapcsolódott be. A rendezvény gasztronómián alapszik, viszont a szervezők a magyar nyelvű programok bemutatására egyaránt nagy hangsúlyt fektettek, így fellépési lehetőséget biztosítottak még a helyi gyermekcsoportok táncbemutatójára is. A további programpontok között a Dióhéj citerazenekar, a Kéknefelejcs énekkar, a Magnólia-trió, Pötyi bohóc és még sokan mások szerepeltek. A rendezvényen teret kaptak a régió fiatal tehetségei - Molnár Rita, Molnár Zsófia, Nagy Viktória és Deák Zoltán -, akik szinte elkápráztatták a közönséget. A jó hangulatot tovább fokozta a Metrock zenekar régi magyar rockslágerek előadásával. Az est csillaga Kovács Koppány volt, aki fellépésével lázba hozta a közönséget, így a tömeg vele együtt énekelte az ismert magyar dalokat. A hajnalig tartó mulatsághoz a Zseb zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

 

A szervezők a gyermekek szórakoztatására is gondot fordítottak. Volt íjászat, arcfestés, gyöngyfűzés, csillámtetoválás, ügyességi játéksorozat, fakörhinta, ugrálóvár, tűzzománc-ékszerek készítése.

 

A Kolbásztöltő és sörfesztivál Nagymácséd életében egyre fontosabb szerepet játszik, mivel társadalmi élet élénkítő hatása van. A szervezők ezen oknál fogva mindenképp folytatni kívánják a hagyományt az elkövetkező években is.