2021.május.14.

Májusköszöntő gondolatok

lib

Megérkezett az igazi tavasz és vele együtt az időjárás is jóra fordul. Az emberek egyre jobban kívánkoznak ki a friss levegőre, főleg a hosszú bezártság után. Könnyen kap kedvet a sétáláshoz, túrázáshoz... Mi ehhez nyújtunk lehetőséget. 

 

Megjelent a Szempont legújabb száma. Kielemezve a jelenlegi helyzetet, igyekeztünk a lehető legjobb módon megszervezni a Szempont terjesztését. 

 

Lapunkat tavaszi gondolatokkal nyitjuk meg és töltjük meg túrázásra kedvet csináló és ajánló tartalommal. Írunk a csavarGO-ról, amit Önök is egyre többen próbálnak ki és mi ennek  felettébb örülünk. (csavargo.eu; Csavargo)

 

Ne felejtsék el, hogy az egyre bővülő kínálattal csábító újra nyitott piacok teljesen új lehetőségeket teremtenek számunkra. De megismerkedhetnek a polgári társulásunk online piacterével is. Ne habozzanak, és keressék fel őket! (www.szolgaltatas.sk, www.termek.sk, www.haztaji.sk)

 

A Szempont tavaszi számában bemutatjuk a Csallóköz Natúrparkot, biztosítunk keresztrejtvényt és egyéb olvasnivalókat is.

 

Az elmúlt időszakban tovább tekeregtünk a csodás felvidéki természetben. Sok időt töltöttünk újabb túraútvonalak felfedezésének érdekében. Figyeljék a  közösségi oldalainkat, hogy minél előbb kipróbálhassák azokat. Az útvonalak között gyalogos és kerékpáros ajánlat egyaránt lesz. 

 

A Föld napján lezárult a csavarGO természetvédelmi rajzpályázatunk. A gyermekek kreativitásának és a szülők, nevelők, illetve a pedagógusok természetvédelem iránti elköteleződésének köszönhetően 325 pályamunka került leadásra. Az értékelés során nem volt egyszerű dolga a szakmai zsűrinek, hiszen ötletes és szépen kidolgozott alkotásokat kellett értékelniük. Köszönjük a leadott rajzokat. 

 

A Libertateban mindemellett az elkövetkező időszak tevékenységének összeállításán is dolgoztunk. A részletekről mindenkit időben tájékoztatni fogunk. 

 

Lelje örömét a természetjárásban. Szánjon időt a kikapcsolódásra, a csavarGO-zásra.

 

Továbbra is ajánljuk a szülők, a pedagógusok és a gyermekek figyelmébe a kiscsavarGO-Llk kiadványát. Induljanak útnak a csavarGO-val, hogy gyermekeik játszva kalandozhassanak.

 

Vidám májusi napokat, üdítő csavarGO-zást kívánunk mindenkinek. 

 

 

Kép: Libertate