2018.július.19.

Jó hangulatú és közösségépítő családi nap a Csilizközben

A változatos programokat Morva László polgármester nyitotta meg.

Medve Község Önkormányzata július második hétvégéjén kulturális ünnepséggel örvendeztette meg a helybélieket, illetve a környékbéli polgárokat.

 

A programok Medve és Gellér barátságos labdarúgó mérkőzéssel kezdődtek a helyi sportpályán. Ezt követően a falu főterén a település apraja nagyja összegyűlt beszélgetni és mulatozni. Miután Morva László polgármester megnyitotta a rendezvényt, színpadra lépett a Black Diamond modern-tánccsoport, amit Kollár Katalin és Derzsi György zenés műsora követett. Eközben a legkisebbek is találtak kedvükre való elfoglaltságot, hiszen a szervezők légvárakkal, óriáscsúszdával, trambulinnal, valamint elektromos kisautózási lehetőséggel várták őket. Mindemellett az aprónép különböző díszítőelemeket is magukra festethetett részint csillámtetoválás, részint arcfestés formájában.

 

Ezalatt már egyre többen gyűltek össze a színpad előtt, hogy Šimovič Dominik és Dórák Lara Jázmin versenytáncosok latin-táncbemutatóját, majd a Phoenix RT frontembere Puss Tamás és a közkedvelt magyarországi előadóművész Kökény Attila műsorait egyaránt megnézzék.

 

A falu főterén egy kézműves vásárra is sor került a községben található mentálisan sérülteket gondozó és a szellemi fogyatékkal élők életminőségének javításáért tevékenykedő szociális intézmény lakóinak köszönhetően. A vásári forgatagban a kikapcsolódás mellett bemutatták alkotókészségüket. A programpont célja, hogy a látogatók megismerkedjenek a lakók tehetségével, s gyakorolják a feltétel nélküli elfogadást és az egymás iránti tiszteletet.

 

A Libertate társszervezésében megrendezett Medvei Családi Nap programjai utcabállal záródtak.