2018.augusztus.23.

Hódít a körtvélyesi pálinka és szilva

1

Fókuszban a gasztronómia és a mulatozás a Rozsnyói járásban.

 

Augusztus harmadik hétvégéjére időzítve került megrendezésre a Pálinka és Szilva Fesztivál 5. évfolyama Gömörben. A szervezők nagy örömére idén is sokan látogattak ki a rendezvényre, hiszen a délutáni programok a futball szerelmesei mellett a gyermekeknek és a szórakozni vágyóknak egyaránt kedveztek.

 

A Libertate társszervezésében a körtvélyesi pálinkafőzde udvarán megtarott fesztiválon a kulturális- és sportprogramokon kívül szomjat oltó, valamint kedvet fokozó párlatokkal, illetve éhséget csillapító ínyencségekkel várták az érdeklődőket. A megnyitó után elrajtoltak a futballmérkőzések, amivel párhuzamosan a zenés-táncos műsorok is megkezdődtek. Színpadra léptek éneklő csoportok és helyi óvodások egyaránt. Eközben a lacipecsenye és a sült kolbász mellé különböző szilvóriumokat kóstoltak a látogatók.

 

A fesztivál ideje alatt a gyermekek is találtak kedvükre való elfoglaltságot, hiszen kitombolhatták magukat ugrálóvárban, de akár minigokartban is kipróbálhatták a „sebesség” élményét. Miután a Magyarországról érkezett Bódi Csabi mulatós sztár megtáncoltatta a közönséget, az augusztus 18-i rendezvény hajnalig tartó mulatozással zárult