2018.szeptember.7.

A halászlé csilizközi napja

1

Szeptember első napján tartottuk a II. Csallóközi halászléfőző fesztivált. A kellemetlen időjárás ellenére is sokan ellátogattak rendezvényünkre.

 

A főzőversenyre öt csapat nevezett be, kiknek főztjüket szakavatott zsűri bírálta, köztük a Bajai Halfőző Lovagrend vezetőivel és Tatai Robival, a Séfek séfe című gasztro-tehetségkutató műsorának győztesével.

 

 A fesztivált a Győri Automobil és Motor Club Veteránjármű Egyesület tagjai tették színesebbé a régi korok divatját megtestesítő járműveik bemutatásával. A látogatók eközben megismerkedhettek a bajai halászléfőzés fortélyaival is.

 

A gyerekek egész nap találtak kedvükre való elfoglaltságot, hiszen volt légvár, lovaglási és arcfestési lehetőség, valamint habparti. A csapatok bográcsaiban rotyogó halászleveket a jelenlévők még a levegőből is megtekinthették, ugyanis akinek kedve támadt, az részt vehetett egy Csilizköz feletti sétarepülésen.

 

Sajnálatos módon, a szervezők és a jelenlévők elkeseredésére, az időjárási körülmények miatt Kovács Kati művésznő fellépése elmaradt. A főszervezők elmondása szerint a koncert egy későbbi időpontban meg lesz tartva.

 

A szeptember 1-i családi napon még a kedvezőtlen időjárás ellenére is mindenki jól érezte magát, miközben finom halászleveket kóstolgatott.