2018.július.25.

A gulyás napja Érsekkétyen

Főzés napja

A községben immár ötödik alkalommal szerveztek gasztronómiai eseményt. Az elmúlt évekhez hasonlóan a „fakanálforgató” megmérettetést idén is nagy érdeklődés övezte. A kondérba július 21-én, szombaton sertéshúst kaptak a főzőcsapatok, de főztek már  szarvasmarhából és vaddisznóból egyaránt.

 

A 2018. évi megmérettetésre 10 csapat nevezett be. A szervezőcsapat számára öröm, hogy idén többek között még a helyi szervezetek - a Csemadok helyi alapszervezete, amatőr Darts csapat, sportszervezet és a helyi önkormányzati képviselők egy csoportja - is megmérettették magukat. A főzőversenyre még a határon túlról is érkeztek, ugyanis az egyik versenyző fehéroroszországi volt. Természetesen a közel 1300 km-es távolságból érkezett vendég különdíjban részesült. Míg a bográcsokban ízletes gulyások készültek, addig a gyerkőcök trambulinban töltötték az időt.

 

A gulyásfőző verseny célja változatlanul a közösségépítés, hiszen az érsekkétyi társaság úgy a főzés, mind a tartalmas beszélgetések során összekovácsolódik.