2019.szeptember.12.

Élménydús nap a Szigetközben

Öko- és sportnap

Szeptember elején elkezdődött a Mozdulj szabadon! elnevezésű öko- és sportprogramunk. Első úticélunk a magyarországi Sudár birtok volt, ahol a diákok nagyszerűen érezték magukat. A délelőtti foglalkozásokon az érdeklődők betekintést nyertek a tea- és fürdősó  készítésébe. A saját kezűleg összeállított termékeket mindenki magával vihette. Emellett a bátrabbak örömmel kóstoltak meg különféle fűszernövényeket – köztük levendulát, zsályát, borsikafüvet, mentát és rozmaringot is. Többen vélekedtek úgy, hogy a megkóstolt fűszernövények „Nem is olyan rosszak!” A birtok körbejárása során a jelenlévők a természet értékeivel, a gazdaság működésével is megismerkedtek.  

 

Innen az ötven fős társaság útja a Mosoni-Dunához vezetett, ahol izgalmas program fogadta őket, méghozzá sárkányhajózás és motorcsónakozás. A gyerekek lelkesen vettek részt a csapatmunkát igénylő testmozgásban. 

 

A szeptember 5-i családbarát foglalkozásokon a gellei, a nagyszarvai, a dióspatonyi és a felbári alapiskola diákjai és tanárai vettek részt. 

 

Polgári társulásunk célja a Mozdulj szabadon! elnevezésű öko- és sportprogrammal, hogy a fiatalok és idősek egyaránt megtapasztalják a természet sokszínűségét és a mozgás jótékony hatását.  A számos program a környezeti nevelést és a mozgásgazdag életmód elősegítését szolgálja. Az esemény közösségépítő jellegét bizonyítja, hogy a foglalkozások az iskolánkénti 10 fős társaságok egymással való ismerkedését, összedolgozását igényelték.