2019.szeptember.24.

Együtt mozdult Csallóközcsütörtök és környéke

Buborékfoci

 

Gyermekzsivaj, kacagás, aktív résztvevők és identitáserősítő dalok. Többnyire ezek jellemezték a felső-csallóközi községben tartott családbarát kulturális- és sportnapunkat.

 

Az augsztus 18-i, vasárnapi rendezvényre sokan kilátogattak. Voltak, akik a koncertek, míg mások a sportprogramok miatt érkeztek. A gyermekeket ugrálóvárokkal és arcfestési lehetőséggel vártuk. Nagy öröm volt számukra, hogy kedvükre ugrálhattak kedvenc légváraikban, amit a kiválasztott figurák magukra festetése követett. A gyermekek közül többen rajzolással és kifestőzéssel múlatták az időt, amíg az arcfestésnél sorra kerültek. A szülőik csemetéikkel karöltve próbálták ki a népi játékok fortélyait.

 

A kulturális- és szórakoztató műsorszámok a Glamour zenekar interaktív koncertjével kezdődtek. A szülők gyermekeikkel vidáman táncoltak, énekeltek. A koraesti órákban id. Derzsi György és Kollár Katalin szórakoztatta a jelenlévőket. Őket a fennállásának harmincadik évfordulóját velünk ünneplő KOR-ZÁR együttes jubileumi koncertje követte. Záróműsorszámként a közelgő Szent István-napra való tekintettel Vadkerti Imre identitáserősítő dalokkal lépett színapdra.

 

A rendezvény ideje alatt látványos és izgalmas sportlehetőségeket kínáltunk az érdeklődőknek. Fiatalok és felnőttek egyaránt kipróbálták az izgalmas buborékfocit. A célozás nagymesterei is Csallóközcsütörtökben voltak, hiszen többször is hangzott: Fesztít! Céloz! Lő! Így zajlott a modern íjászat - ARCHERY TAG – őrület, amely során mindenki sérülésmentesen „lövöldözött” a kijelölt területen.

 

Az Együtt mozduluk rendezvényünket pompázatos tűzijáték koronázta meg a Himnusz közös elénkelése után. Mindenki nagyszerűen érezte magát, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy kérdezgették, mikor lesz a következő Együtt mozdulunk rendezvény.

 

További fényképek a hivatalos közösségi oldalunkon találhatóak.