2018.szeptember.6.

Családi készülődés a tanévkezdésre

Gyermekprogramok

A Berzétei Református Egyházközség, az ÉBEN-HAÉZER NONPROFIT SZERVEZET és a Libertate társszervezésében Templomkerti családi napra került sor szeptember 2-án a helyi templomkertben, ahol szép számú közösség jött össze. A műsorkínálatot egyházi és világi programok egyaránt gazdagították.

 

A jelenlévők Istennel és egymással köszöntötték az új tanévet, amit dicsőítés követett. Ez idő tájt már javában zajlottak a jurtaépítés munkálatai, amibe a látogatók is bekapcsolódhattak.  

 

A rendezvény ideje alatt amíg néhányan légvárban szórakoztak, addig mások lovagoltak vagy épp íjászat terén próbálták ki magukat. Akit pedig a vásárlás tölt fel, kedvére válogathatott a helyi termékek és a könyvvásár kínálatából. 

 

A gyermekek teret adhattak kreativitásuknak is, hiszen a kézműveskedés asztalánál mutatós tárgyak készültek. A nézőközönség legnagyobb örömére egy bábszínházi előadásban vicces jelenetek derítették őket jó kedvre.

 

A családi fesztiválon a magyar konyhát reprezentáló gulyás mellett a juhtúrós sztrapacska is nagy sikert aratott. Mindenki kedvét lelte a programban, s a lelki feltöltődést nyújtó rendezvény után, bizakodva várták a tanévkezdés pillanatát.