2022.február.21.

Beckón jártunk

Beckói képek

Beckó avagy Bolondóc szellemének nyomában, küzdöttünk emelkedővel napsütésben, széllel, várvédő sárkánnyal, középkori szelfikarddal :)

Beckó vára valóban csodálatos. Mérhetetlen erőt sugároz a szikla tetejéről.

Szinte a vár tövéből indult útnak a 10 fős csapat Kajla kutyus társaságában. Az erdőbe felfelé vezető úton bizony kimelegedtünk, így megszabadultunk néhány réteg ruhától. Az időjárás viszont – Bolondóchoz méltón – megtréfált bennünket. Hol gyönyörűen sütött a nap (ruha le, kabát kigombol), hol erős szél támadt (kabát begombol, kapucni fejre fel). Mindenesetre a „szél hozott és nem vitt el”, így sikeresen célba értük.

A vár romjai közt számos csodára leltünk a pazar kilátás mellett. Ugyan nélkülöznünk kellett a tárlatvezetést, magyar nyelvű segédanyagot kaptunk az önálló művelethez. Akinek kedve volt, sakkozhatott, malmozhatott és egyéb játékokban is kipróbálhatta leleményességét. A fáradtabbak forró csokit szürcsölgetve álltak ellen a szél ostromának. Információt gyűjthettünk a régmúlt idők tisztálkodási szokásairól, a félelmetes fogkezelési technikákról. Szelfizhettünk egy kard segítségével középkori módon. :) Bár a telefon fényképezőjének időzítő gombját használni kell. :)

Ne hagyjátok ki Beckó várának megtekintését, ha arra jártok! Garantáltan felnőttek is élvezhetik e kirándulást, gyerekeknek pedig egyenesen ajánlott!

https://youtu.be/iBrBQdw-Z8w

Címkék