2018.április.29.

Áprilisi filmkavalkád Felső-Csallóközben

Nagyszarvai filmezés

Családi mozisorozatunk utolsó állomásaira a Dunaszerdahelyi járásban került sor. Kínálatunkban változatlanul gyerek- és családi filmek szerepeltek.

 

2018. április 27-e délelőttjén izgatott gyerkőcökkel telt meg a nagyszarvai kultúrház. A helyi és környékbéli oktatási és nevelési intézmények diákjai türelmetlenkedve nézték a mozivásznat, ahol Lúdas Matyi megjelenését várták. A vetítés megkezdése után kíváncsian figyelték a szegény, de furfangos libapásztor kalandjait. Ezt követően a 17. században játszódó Szaffi nevet kapott kisded történetével azonosultak a jelenlévők. Az érdeklődés továbbra sem csüggedt, hiszen az eseménydús magyar rajzfilm képkockái teljesen magukkal ragadták a nézőket.

 

Az esti órákban a kicsapongó életet élő Blaskovich Ernő, a sikert sikerre halmozó híres magyar csodaló, valamint a várva várt elégtétel szerelemmel való bonyolódásának egyvelege került vetítésre. Az érdeklődők már sokat hallottak a Kincsemről, így szívesen vették, hogy a községben is lehetőségük adódott a romantikus kalandfilm megtekintésére.

 

A Családi Mozin Horváth Jenő a község polgármestere is jelen volt, aki köszöntötte a megjelenteteket, s örömét fejezte ki, hogy a kultúrházból egy nap erejéig újra mozi vált.