Szentgyörgyi túra

Szentgyörgy

Leírás

A természet minden évszakban más-más arcát mutatja. Ezt a csavarGo útvonalat elsősorban az erdei túrákat kedvelők számára ajánljuk, akik tudják, erdőben sétálni, gyalogolni a testnek és léleknek egyaránt üdítő élmény. A harmatos réteket átszelve, jól kijelölt és kevésbé kitaposott ösvényeken gyalogolva a természethez közel kerülhetünk. Nem beszélve arról, hogy a túrázás olyan remek kikapcsolódás, mely során fejlesztjük kitartásunkat, erőnlétünket és vizuális élményekben lehet részünk.

Túránk nagy része a főváros, Pozsony (Bratislava) szélén található varázslatosan szép erdőn át vezet. Szentgyörgy (Svätý Jur) település közelében, a Kis-Kárpátok keleti lábánál fekszik Récse (Rača), Pozsony egyik városrésze, itt található útvonalunk kezdőpontja is. Ha autóval érkezünk, a rajt közelében lévő parkolóban hagyhatjuk kocsinkat. Az útvonal bármelyik évszakban teljesíthető, az év egyes szakaszaiban megcsodálhatjuk az ébredő, a virágzó, a búcsúzó vagy éppen a havas tájat. Közben meg is pihenhetünk, felfrissülhetünk a Biely Kríž nevű hegyi panzióban. Amennyiben nem csapunk zajt gyaloglás közben, akár az erdő lakói közül is megpillanthatunk néhányat. Érdemes a fokozott óvatosság, hiszen nemcsak a gyalogtúrázók, de a kerékpárosok kedvelt helyszíne is ez a természetvédelmi terület. Egy rövid szakaszon éppen a pályájukon haladunk, szemben az egyirányú forgalommal.
Akinek kedve támad kicsit kiszakadni a hétköznapok zajából és nyüzsgéséből, járja végig velünk e változatos és csodaszép erdei útvonalat!

Részletesebb tájékoztatásért látogasson a CsavarGO oldalra.

Remote video URL