2021.május.16.

Legyünk elővigyázatosak, csavarGO-zzunk okosan! (1. rész)

csavargo

A kellemes időjárás beköszöntével egyre többen indulnak útnak a természetbe. Az utóbbi idő bezártsága is rámutatott arra, hogy a természet mindenkor hívogatja a kikapcsolódásra vágyókat.

 

Jómagunk és a médiatermékek is nagy figyelmet fordítanak arra, hogy az emberekkel megismertessék a túrázás jótékony hatásait. Viszont nem feledkezhetünk el arról sem, hogy a természetjárás különféle „veszélyekkel” is jár.

 

Az életében szinte biztos, hogy egyszer már mindenki megtapasztalta azidőjárás kiszámíthatatlanságát. Indulás előtt okvetlenül nézzünk utána, hogy előreláthatólag milyen időjárás várható. Amennyiben úgy véljük, hogy tényleg csapadék várható, netán már lóg is az eső lába, de mi mindenképpen útnak akarunk indulni, tegyünk magunkhoz egy esőkabátot. Ahogy már többször is tanácsoltuk, a ruhatárunkból a tevékenységhez legmegfelelőbb ruházatot kell kiválasztani. Legyen szó lábbeliről vagy öltözékről. Ajánlott a vízhatlan ruha viselése.

 

Mindenféleképpen vigyünk magunkkal elegendő folyadékot, hiszen szükség van az elveszített folyadék pótlására. A kutatások szerint egy természetjárás során az ember óránként akár egy liter folyadékot is veszíthet. Hogy miért? Mivel fizikai erőltetés során több folyadékot párologtat ki a szervezet. Figyeljünk arra, hogy inni abban az esetben is kell, ha annak szükségességét szervezetünk nem jelzi.

 

 

Folytatás hamarosan... 

 

 

Keresse fel a www.csavargo.eu weboldalunkat.

 

 

Illusztrációs kép: Freepik