2021.május.11.

CsavarGO-zz önmagadért, túrázz az egészségedért!

tura

Hívogat a természet, a napsütés, a táj... Nem hiába mondják, ilyenkor már büntetés a négy fal között, akár szobában, irodában tartózkodni.

 

A túrázás szerte a világon egyre közkedveltebb időtöltés. Nem beszélve a számtalan jótékony hatásáról. Éppen ezért tartottuk jó ötletnek csavarGO-zási lehetőséget biztosítani Önöknek. Ez egy PWA (Progressive Web Apps) weboldal, amely az ember mobiltelefonján egy alkalmazásként jelenik meg, sőt offline állapotban is használható.

 

Manapság sokat beszélnek arról, hogy az egészséges életmód elengedhetetlen része az egészségmegőrzésnek. Ennek szerves részét képezi a rendszeres mozgás, legyen szó akár sportolásról, akár sétálásról... Igen ám, csakhogy a mozgási lehetőségekbe a túrázás is beletartozik, hiszen a különféle terepek teljesítése átmozgatja az ember testét, megdolgoztatja a szervezetét. Ugyebár sok esetben látjuk, halljuk, hogy nem minden sportág ajánlott minden korosztálynak. Ez életkortól függő. Viszont a túrázás az, ami nincs korhoz kötve.

 

A kép eltávolítva.

 

A szürke hétköznapokban, anyasági szabadság ideje alatt, a nyugdíjas létben, stb. egyaránt szükségeltetik kikapcsolódás, mozgás az ember számára. Ennek egyik legmegfelelőbb és -legkézenfekvőbb módja a túrázás. A természetjárás szép pillanatai elfeledtetik a mindennapok zűrjeit, gondjait, terhét... Mindössze el kell indulni megnyitni a szívünket, és szívünk, lelkünk megtelik széppel. Természetesen, nem feledkezhetünk meg a túrázás élménygazdagságáról sem. Ezek az átélt élmények és a túrázás alkalmával szerzett tapasztalatok bármikor jókedvre derítik majd az embert, ha picit keresgélni kezd az emlékei és a túrázáson átélt szép pillanatai között.

 

Túrázni azért is érdemes, mert az érdeklődő elindulhat egyedül, de társaságban is. A természetjárás közben beszélgethetnek, felidézhetnek néhány közösen átélt pillanatot is. Ezáltal a meglévő kapcsolatot ápolni, sőt gazdagítani is tudja az ember.

 

Érdemes megemlíteni azt is, hogy olykor egyes embereknél önbizalom hiány tapasztalható. Ez jelentős probléma, hiszen reményvesztettként, önmagába vetett hit nélkül mindenki nehezen tud érvényesülni. Az önbizalom növelésének egyik nagyszerű módja a csavarGO-zás, túrázás, hiszen a kiválasztott útvonal bejárása során belátja a természetjáró, hogy képes rá, meg tudja csinálni. Idővel eléri a kitűzött célt, amint teljesíti a tervezett útvonalat. Ekkor rájön, hogyha a rövidebb szakaszokat teljesíteni tudta, legközelebb akár hosszabbat is bevállalhat.

 

Induljon hát útnak, túrázzon a csavarGO-val!